Snart är det dags!

Nu börjar det dra ihop sig att vi från Klass 9:A från Hedängskolan ska åka till Polen.
 Det känns jätte skönt att det snart är dags, för man har ju väntat så länge på det. Vi har också jobbat så hårt för att få ihop pengar, men vi skulle aldrig kunnat åka om vi inte hade fått pengar från olika fonder. Man får inte glömma Malin och Micke som har hjälpt oss med att göra allting möjligt.
Vi har som sagt jobbat hårt och vi har lagt ner mycket tid och engagemang för att få ihop pengar.
Vi har bla. stått på fredagar och sålt fika, och då har vi delat in hos i grupper så att det alltid är en grupp som står och säljer fika varje fredag. Vi har också haft stora bakdagar som alla har varit med på och bakat och stått på olika ställen och sålt. Vi har också sålt salami, godis, blomfrön, mera godis, bakelser. En loppis har vi också haft.
Det är knappt 2 dagar kvar tills vi ska åka. För att vara ärlig har jag inte varit ressjuk föränn jag skrev det här inlägget.
Jag har lite blandade känslor inför resan, jag känner mig lite ressjuk, orolig, spänd, nervös, glad och ledsen.
Samtidigt som jag känner att det kommer att bli roligt och intressant men också väldigt sorgligt och grått.
För vi ska ändå till den hemskaste platsen på jorden. Jag vet inte hur jag kommer att reagera när jag kommer dit,och hur alla andra kommer reagera. Man kanske kommer gråta eller så kanske man bli så chockad att man inte kommer att gråta. Jag har ingen aning. Jag är nästan lite rädd för att åka dit, det är nog för man vet att en och en halv miljon oskyldiga människor dödades. Människor som var helt vanliga männsikor som dödades för att vara annorlunda. Det är hemskt!
Hur kunde detta hända kan man fråga sig.
Men jag tror att alla vi som åker dit, kommer att komma hem med helt andra tankar och åsikter .

Skrivet av: Emelye Nurminen

Kommentarer
Postat av: De Kvarlämnade

Ha det så trevligt alla i 9A & medresande lärare! :)

//Alla som får vara kvar..

2009-04-27 @ 19:11:09
Postat av: seriöst?

Världens hemskaste ställe? Ett påstått koncentrationsläger där ingen har kunnat fastställa dödsantal , där man aldirg genom deciner av forskning alrdig kunna säkra spår av någon gasning??? Hur är det med gulaglägrena? där skulle ni fått en annan bild än den stat, media och skola försöker dölja , gudierna i lägrena har ett manus som de lär sig utan till har själv vart där 2ggr och säger samma sak som alltid världs historiesn största lögn! inga fakta, påhittade fakta, ombyggnationer , lögner och modern forskning som avfärdar den ena avrättnings metoden efter den andra

2009-04-30 @ 11:12:41
Postat av: Anonym

"Jag är nästan lite rädd för att åka dit, det är nog för man vet att en och en halv miljon oskyldiga människor dödades. Människor som var helt vanliga männsikor som dödades för att vara annorlunda. Det är hemskt!" Ja, kom ihåg det när du mobbar gåffarna nästan gång! eller satan!

2009-05-01 @ 21:31:30
Postat av: Anonym

svar till : "seriöst?". Jadu, SERIÖST? man kan ju undra vad du har innanför pannbenet? herregud, det där var faktiskt det sjukaste jag någonsin hört. Skulle du påstå detta inför de som överlevde? och ja, det finns levande bevis för några ÖVERLEVDE. Det är pinsamt att höra att du verkligen inte förstår bättre. Vad sjutton är det som slår slint i era hjärnor egentligen? som påstår att det inte har hänt? det är fan sorgligt att såna som du finns ute i världen, som verkligen tror på sina egna ord, när dom låter sådär. ojoj du har mycket att lära, börja med att öppna ögonen för verkligheten. "The one who does not remember history is bound to live through it again". Nu vet vi anledningen till detta citat, folk läser det & förstår det. Såna som DU bör läsa det, men ännu viktigare, förstå det!

2009-05-03 @ 12:34:12
Postat av: Marcus Norberg

Till "seriöst?":



Jahapp. Då var det igång igen. Idiotiska konspirations-teoretiker som rabblar på om att allt i världen är en lögn och att staten är grunden till alla problem som någonsin har existerat eller kommer existera.

Det är tydligt att du aldrig haft privilegiet att vara till Auschwitz, eller ens att få prata med Magda Eggens. Ja, du vet, hon some ÖVERLEVDE Auschwitz? Nej, förstås inte. Du är för upptagen att sitta hemma och blunda för allt som pågår i omvärlden.

Men, du kanske har en bra förklaring till varför antalet judar i europa skönk drastiskt mellan 1940-1945?

Kollektivt självmord?

Nej, tror inte det.

Amerikanerna gömde dem i stora underjordiska baser på månen?

Skulle inte tro det.

Alla judar bestämde sig för att leka kurragömma och ingen har hittat dem än?

Nej. Bara nej.

Och vad menar du med "inga bevis"? Så die Wehrmacht satte bara sina officerare i arbete med att skriva en massa identifikations-papper för icke-existerande personer?

Det tvivlar jag högt på. Die Wehrmacht var i fullt krig med ryssland och senare jänkarna och britterna. Varför i hela östfronten skulle de komma på något sådant? Bara för att få en värre smäll när ryssarna och de alleriade kom fram till Auschwitz och hittade pappererna? De försökte SPRÄNGA Auschwitz-Birkenau för att DÖLJA att de hadde gjort det.

En av barrackerna i Auschwitz var fylld med bilder av fångarna när de kom, där stod det ankomst-datum och datum av döden. Folk har till och med hängt blommor i vissa foton. Så, deras släkting lät tyskarna bara ta foto av dem för identifikation och sen gick och satte sig någonstans och väntade?



Alla har rätt till sina tankar och åsikter. Men sit ner och håll käften för fan. Ingen bryr sig.

2009-05-05 @ 21:51:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0