roflmao

ja, idag var vi i en saltgruva (bilder kommer senare) slickade på allt som gick att slicka på för att kontrollera att det faktist var salt. tror vi var i gruvan ca:1,30 tim. efter det så gick vi och åt. (jag blev inte ett dugg mätt) så jag blev riktigt jävla anti mot allt. vi fick en guidad tur på krakow, vilket var ganska trist eftersom vi hade tillbringat 7 tim där igår. tillslut fick vi äntigen vår efterlängtade mat ranson för dagen. efter det fick vi för oss att tatuera oss (hittade en kul snubbe som ville säga att han var våran farsa) men skolsköterskan/kuratorn sa nej... (bisvikelse) jaja jag får la nöjja mig med att folk har glömt kvar godis i mitt rum. plus att dem bjöd på glas nyss för att johan fyllde år! grattis till han!


/primer

310409 ; Jobbig dag!

Hejsan.
Denna dag har varit väldigt jobbig, det bäörjade med tidig frukost och sen en liten bussresa till Saltgruvan. Vi börja med att gå 360 trappsteg för att komma ner och sedan när vi kom ner fick vi slicka på väggarna, golvet och taket eftersom allt i hela gruvan var gjord av salt. Vi hade en guide med oss som berättade lite om historian osv. Hon pratade svenska vilket var väldigt skönt, hehe. Allt som allt gick vi tre kilometer. Sedan efter det var vi och käkade lunch och efter den hade vi guidad stadstur vilket inte var vårat högsta prioitet. Det var väldigt jobbigt för det blev vä'ldigt varmt och många började gnälla lite smått över allting. Men det har varit en helt okej dag ändå.
Men nu ska vi ner och fira Johan som fyller 16 år idag! Grattis till han! :)

EMIL, LINDA

Här kommer även lite bilder sen veckan ;
En gruppbild innan vi åkte. :)
En konstig men ändå skön klass.
Ja.. vad ska man säga??  Bilden säger mer än tusen ord.
Ingen kommentar om denna bild. :)
Vi stannade 7 min för att ta en bensträckare och då sprang typ alla upp till lekplatsen.
Ett litet stop på vägen till flyget.
Detta plan flög vi med :)
Planet, yeeeeah :D


EMIL, LINDA.

bussen


ja...

nice


svt kom och intejuvade oss

polen


bild innan vi åkte

kräftor är vi allihopa

Idag onsdag våran första heldag i polen. Många av oss vaknade upp i ett bastuvarmt hotellrum, då solen lyste varmt utanför. Men vi ska inte klaga då vi fick höra att det regnade hemma i Sverige. Vi spenderade  hela dagen i Kraków. Som var tänkt för shopping men då det var sommarvärme gick tiden mest till att sola, så många av oss är nu röda som kräftor. Efter någon glass och ett antal tomma vatten/läsk flaskor åt vi tillsammans på restaurang och återvände sen hem till hotellet.
      Här i staden är det rätt fin miljö och  fina byggnader men på vägen hit från flygplatsen såg vi många fallfärdiga hus där folk bodde. Det är troligen den i alla fall största synbara skillnaden från Sverige. Överallt ser man halvfärdiga hus utan fönster. Svårt att förstå att folk lever så, i nuläget så kan man se att landet är på väg att bli ett relativt rikt land, det är många som är nurika. Dom som verkligen är rika här är verkligen rika, ungefär som en halv miljon wallenbergare. De största problemet polen har är en massa smutsig industri, man kan till och med känna de i luften. Annars så är polen ett ganska bra shopping land eftersom dom har lägre priser än sverige.


j.s  e.s  v.a

polen

idag har jag åkt flygplan för första gången! det var härligt att dra iväg. jag ser fram imot att se se polen imorn


emil!

nu har vi åkt

bussen gick ca 11:30, medans vi gick ombord så blev vi interjuvade av GD och svt. hoppas på en plats i tidningen imorn!
efter att vi plockat upp flera elever i sandviken så bar det av!!! nu sitter jag och dricker cola och skriver blogg. det är nice!!!
ge mig mer plats på bussen! i need that!




/ jprimer.blogg.se

Snart är det dags!

Nu börjar det dra ihop sig att vi från Klass 9:A från Hedängskolan ska åka till Polen.
 Det känns jätte skönt att det snart är dags, för man har ju väntat så länge på det. Vi har också jobbat så hårt för att få ihop pengar, men vi skulle aldrig kunnat åka om vi inte hade fått pengar från olika fonder. Man får inte glömma Malin och Micke som har hjälpt oss med att göra allting möjligt.
Vi har som sagt jobbat hårt och vi har lagt ner mycket tid och engagemang för att få ihop pengar.
Vi har bla. stått på fredagar och sålt fika, och då har vi delat in hos i grupper så att det alltid är en grupp som står och säljer fika varje fredag. Vi har också haft stora bakdagar som alla har varit med på och bakat och stått på olika ställen och sålt. Vi har också sålt salami, godis, blomfrön, mera godis, bakelser. En loppis har vi också haft.
Det är knappt 2 dagar kvar tills vi ska åka. För att vara ärlig har jag inte varit ressjuk föränn jag skrev det här inlägget.
Jag har lite blandade känslor inför resan, jag känner mig lite ressjuk, orolig, spänd, nervös, glad och ledsen.
Samtidigt som jag känner att det kommer att bli roligt och intressant men också väldigt sorgligt och grått.
För vi ska ändå till den hemskaste platsen på jorden. Jag vet inte hur jag kommer att reagera när jag kommer dit,och hur alla andra kommer reagera. Man kanske kommer gråta eller så kanske man bli så chockad att man inte kommer att gråta. Jag har ingen aning. Jag är nästan lite rädd för att åka dit, det är nog för man vet att en och en halv miljon oskyldiga människor dödades. Människor som var helt vanliga männsikor som dödades för att vara annorlunda. Det är hemskt!
Hur kunde detta hända kan man fråga sig.
Men jag tror att alla vi som åker dit, kommer att komma hem med helt andra tankar och åsikter .

Skrivet av: Emelye Nurminen

Polen nästa!

Hejsan!
Nu är det bara ett dygn kvar, sen åker vi till Polen.
Det är nervöst och spännande. Den här resan har vi planerat sedan i 8: an.
Vi har haft loppis och fikaförsäljningsdagar.
Vi har sålt kolor, frön, cocosbollar m.m. Det har även varit 4 olika personer som varje Fredag har sålt fikabröd på t.ex Logården.Det har varit lite tjafs om vad och när vi ska sälja,som t.ex på hedängskolans senaste öppethus då vi sålde vi cocosbollar sammtidigt som vi hade företagsmässa i matsalen med alla andra 9:or. Då fick vi byta av försäljarna hela tiden, vilket var lite drygt.
När klassen har tröttnat på t.ex fikaförsäljning så har lärarna peppat oss att fortsätta, trots att vi tyckte att den inte gjorde någon skillnad. Utan Malin och Micke  skulle vi inte ha kommit i väg.
 Förväntningarna inför resan är stora: Är det vackert i gruvan? Är det kusligt i Auschwitz? Vad kommer vi få uppleva? m.m.
Det känns bra och roligt, men ändå konstigt att resa så långt med våran klass.
Jag tycker lätt att vi är förtjänta av att resan ska bli lyckad efter all tid och  jobb vi har lagt ner. Jag hoppas att det blir en resa man vill och kan minnas för livet!
Jag bara väntar på stunden då planet lyfter och man känner att vi är på väg, på riktigt. Personligen är jag lite nervös för flygresan, det blir första gången så jag är lite extra spänd för det.
Jag minns inte riktigt varför vi valde just Polen och Auschwitz som resemål, men om vi inte gjort det skulle vi inte kommit så här långt. Vi är väldigt tacksamma för alla bidrag vi fått och jag hoppas det blir en bra resa.

Skrivet av Jelena  9:a

RSS 2.0